18/Mar/2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14/11, επισκεφθήκαμε στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου,την Ενδοκρινολόγο-Διαβητολόγο Dr.Ρεβέκκα Γυφτάκη και αναλύσαμε τους τύπους του Διαβήτη, τους παράγοντες κινδύνου και τους τρόπους αντιμετώπισης του. Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μία χρόνια νόσος, κατά την οποία διακρίνεται έλλειψη ινσουλίνης, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη από τροφή σε ενέργεια. Γι’ αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να λαμβάνουν πρόσθετη ινσουλίνη. Ο διαβήτης τύπου 2, ο πιο κοινός τύπος, μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 40 ετών. Η κύρια αιτία του διαβήτη ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο. Αλλά ανεξάρτητα από το είδος του διαβήτη που έχετε, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σάκχαρο στο αίμα. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη είναι η παχυσαρκία, η απουσία άσκησης, η κληρονομικότητα, οι γυναίκες με ιστορικό γέννησης υπέρβαρου τέκνου ή που πάσχουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η υπέρταση, το ιστορικό καρδιαγγειακού επεισοδίου και άλλοι. Σημαντικό βήμα στη θεραπεία και στη ρύθμιση των σακχάρων αίματος αποτελεί η σωστή εκπαίδευση των διαβητικών ασθενών, προκειμένου να τηρηθούν κατ΄ αρχήν οι υγιεινοδιαιτητικές οδηγίες που θα δοθούν από τον ειδικό ιατρό. Η καλή ρύθμιση των σακχάρων αίματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της εμφάνισης των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη.


28/Oct/2023

Η παχυσαρκία είναι μια πολύπλοκη, χρόνια ασθένεια με πολλές αιτίες που οδηγούν σε υπερβολικό σωματικό λίπος και μερικές φορές σε κακή υγεία.

Το σωματικό λίπος από μόνο του δεν είναι ασθένεια αλλά όταν το σώμα σας έχει πάρα πολύ επιπλέον λίπος, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να οδηγήσουν σε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για την υγεία σας χάνοντας μέρος του υπερβολικού σωματικού σας λίπους. Ακόμη και μικρές αλλαγές στο βάρος μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας. Δεν λειτουργεί κάθε μέθοδος απώλειας βάρους για όλους γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να χάσουν βάρος περισσότερες από μία φορές.
Η διατήρηση του βάρους είναι εξίσου σημαντική με την απώλεια του εξαρχής.

Στην Αμερική είναι η 2η αιτία θανάτου αλλά και στην Ελλάδα τα επίπεδα της, παρά τη μεσογειακή μας διατροφή, είναι πάρα πολύ υψηλά, ειδικά στην παιδική παχυσαρκία.
Το νέο μηχάνημα που διαθέτει στο ιατρείο της το InBody 770 κάνοντας λεπτομερή ανάλυση σε ένα μόνον λεπτό, χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία SMF-BIA κάνοντας μια αποτύπωση της υγείας στο εσωτερικό του σώματος.
Με την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία ο InBody 770 εκτός από την τμηματική μέτρηση που κάνει κάθε συχνότητα του ξεχωριστά στα 5 σημεία του σώματος, στέλνει και όλες τις συχνότητες ταυτόχρονα για 1”. Αναλύοντας τα γραφήματα και προτείνοντας τα ιδανικά επίπεδα, ξεκάθαρα απεικονίζει την κατάσταση των ασθενών, την πρόοδο και τους στόχους.


07/Oct/2023

Ο InBody 770 κάνει λεπτομερή ανάλυση σε ένα μόνον λεπτό.

Ο Αναλυτής χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία SMF-BIA κάνοντας μια αποτύπωση της υγείας στο εσωτερικό του σώματος.
Με την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία ο InBody 770 εκτός από την τμηματική μέτρηση που κάνει κάθε συχνότητα του ξεχωριστά στα 5 σημεία του σώματος, στέλνει και όλες τις συχνότητες ταυτόχρονα για 1”.
Με την επιπλέον καινοτομία SMF-BIA (ταυτόχρονη πολυσυχνοτική εμπέδηση) αποδεικνύει το ότι είναι Αναλυτής κορυφαίου επιπέδου ανάλυσης σύστασης σώματος και δεν επηρεάζεται από την διαρκής μετακίνηση των υγρών του σώματος.

Ο InBody 770 παρέχει ασύγκριτα αποτελέσματα, εύκολα στην ανάγνωση για την σύσταση του σώματος και την κατάσταση των υγρών.
Αναλύοντας τα γραφήματα και προτείνοντας τα ιδανικά επίπεδα, ξεκάθαρα απεικονίζει την κατάσταση των ασθενών, την πρόοδο και τους στόχους.

Ανάλυση Σύστασης Σώματος Συνολικά υγρά, Πρωτεΐνη, Μέταλα, Λιπώδης Μάζα, Μαλακή Άλιπη μάζα.
Ανάλυση Μυών – Λίπους Βάρος, Σκελετική Μυϊκή Μάζα, Λιπώδης Μάζα Σώματος.
Διάγνωση Παχυσαρκίας Δείκτης Μάζας Σώματος και εκατοστιαίο ποσοστό Λίπους σε σύγκριση με τις φυσιολογικές τιμές.
Σπλαχνικό Λίπος Σπλαχνικό Λίπος σε τετραγωνικά εκατοστά και σύγκριση αποτελεσμάτων με πληθυσμιακά δεδομένα.
Τμηματική Ανάλυση Λίπους Τμηματική Ανάλυση Λιπώδους Μάζας στα πέντε τμήματα και εύρος φυσιολογικών τιμών.
Έλεγχος Μυών- Λίπους Προτεινόμενες αλλαγές στην σύσταση του σώματος για την Λιπώδη και Άλιπη μάζα.
Βασικός Μεταβολισμός Υπολογίζονται οι απαιτούμενες θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός για να συντηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες βάση της Μυϊκής μάζας.

 © 2024 Revekka Gyftaki, All Rights ReservedPowered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, London© 2024 Revekka Gyftaki, All Rights Reserved


Powered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, LondonCopyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.