Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2, τύπου 1 και αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μία χρόνια νόσος, κατά την οποία διακρίνεται έλλειψη ινσουλίνης, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη από τροφή σε ενέργεια.

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2, τύπου 1 και αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης

Title:

Description:

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2, τύπου 1 και αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μία χρόνια νόσος, κατά την οποία διακρίνεται έλλειψη ινσουλίνης, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη από τροφή σε ενέργεια.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μία χρόνια νόσος, κατά την οποία διακρίνεται έλλειψη ινσουλίνης, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη από τροφή σε ενέργεια. Γι’ αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη να λαμβάνουν πρόσθετη ινσουλίνη. Ο διαβήτης τύπου 2, ο πιο κοινός τύπος, μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 40 ετών.

 

Αιτίες

Η κύρια αιτία του διαβήτη ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο. Αλλά ανεξάρτητα από το είδος του διαβήτη που έχετε, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σάκχαρο στο αίμα. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι χρόνιες καταστάσεις διαβήτη περιλαμβάνουν διαβήτη τύπου 1 και διαβήτη τύπου 2. Οι αναστρέψιμες καταστάσεις διαβήτη περιλαμβάνουν τον προδιαβήτη και τον διαβήτη κύησης. Ο προδιαβήτης συμβαίνει όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από το κανονικό αλλά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν είναι αρκετά υψηλά για να ονομαστεί διαβήτης. Και ο προδιαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, εκτός εάν ληφθούν μέτρα για την πρόληψή του. Ο διαβήτης κύησης εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά μπορεί να υποχωρήσει μετά τη γέννηση του μωρού.

 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα του διαβήτη εξαρτώνται από το πόσο υψηλό είναι το σάκχαρό σας. Μερικοί άνθρωποι, ειδικά εάν έχουν προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2, μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Στον διαβήτη τύπου 1, τα συμπτώματα τείνουν να εμφανίζονται γρήγορα και να είναι πιο σοβαρά.

Μερικά από τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1 και του διαβήτη τύπου 2 είναι:

  • Περισσότερη δίψα από το συνηθισμένο.
  • Συχνή ούρηση.
  • Αδυνάτισμα χωρίς προσπάθεια.
  • Παρουσία κετονών στα ούρα. Οι κετόνες είναι ένα υποπροϊόν της διάσπασης των μυών και του λίπους που συμβαίνει όταν δεν υπάρχει αρκετή διαθέσιμη ινσουλίνη.
  • Αίσθημα κούρασης και αδυναμίας.
  • Αίσθημα ευερεθιστότητας ή άλλες αλλαγές στη διάθεση.
  • Θολή όραση.
  • Αργή επούλωση πληγών.
  • Πολλές λοιμώξεις, όπως μολύνσεις των ούλων, του δέρματος και του κόλπου.

 

Πότε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας;

Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε πιθανά συμπτώματα διαβήτη ή εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με διαβήτη, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί η πάθηση, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ξεκινήσει η θεραπεία.

Αντλίες Ινσουλίνης

Η αντλία ινσουλίνης είναι μια μικρή συσκευή (περίπου στο μέγεθος ενός smartphone) που μιμείται ορισμένους από τους τρόπους λειτουργίας ενός υγιούς παγκρέατος. Είναι ασφαλής, διακριτική και αξιόπιστη. Μπορεί να εφαρμοστεί στα ίδια σημεία που κάνετε τις ενέσεις σας και η ινσουλίνη απλά χορηγείται στο σώμα σας μέσω ενός λεπτού σωλήνα. Η αντλία ινσουλίνης εξαλείφει την ανάγκη για συχνές ενέσεις, πραγματοποιώντας συνεχή χορήγηση ινσουλίνης ταχείας δράσης 24 ώρες την ημέρα.

Το CGM (continuous glucose monitoring) είναι ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης. Ουσιαστικά, παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, ανά διαστήματα λίγων λεπτών, μέσω ενός μικροσκοπικού αισθητήρα που εφαρμόζεται στην κοιλιά ή στο χέρι σας με τη χρήση αυτόματου εισαγωγέα. Ο αισθητήρας μετρά το επίπεδο γλυκόζης στο διάμεσο υγρό, δηλαδή το επίπεδο γλυκόζης που υπάρχει στο υγρό μεταξύ των κυττάρων.

 


© 2024 Revekka Gyftaki, All Rights ReservedPowered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, London© 2024 Revekka Gyftaki, All Rights Reserved


Powered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, LondonCopyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.