Ορμονική ισορροπία – Μεταβολική υγεία

Η διαχείριση βάρους είναι μια κοινή ανησυχία για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, οι ορμόνες τεστοστερόνη και οιστρογόνα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταβολισμό σας.

Ορμονική ισορροπία – Μεταβολική υγεία

Title:

Description:

Ορμονική ισορροπία – Μεταβολική υγεία

Η διαχείριση βάρους είναι μια κοινή ανησυχία για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, οι ορμόνες τεστοστερόνη και οιστρογόνα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταβολισμό σας.

Η διαχείριση βάρους είναι μια κοινή ανησυχία για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Είτε είστε άνδρας είτε γυναίκα, οι ορμόνες τεστοστερόνη και οιστρογόνα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταβολισμό σας. Ορισμένες άλλες ορμόνες που παίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην επιτυχή διαχείριση βάρους περιλαμβάνουν την κορτιζόλη, την ινσουλίνη, την προγεστερόνη και την τριιωδοθυρονίνη.

Όταν εμφανίζεται μια ανισορροπία, μπορεί να σχετίζεται με την ηλικία, τη διατροφή, την ασθένεια ή το στρες. Οι ορμόνες που παράγονται από τις ωοθήκες, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, μπορεί να ρυθμίζουν τη θέση του λίπους στο σώμα και να βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν ο μεταβολισμός σας θα χρησιμοποιεί ζάχαρη ή λίπος). Υπάρχει μια βέλτιστη κατάσταση ορμονικής ισορροπίας που ενισχύει τη χρήση των αποθεμάτων λίπους του σώματος. Όταν εμφανίζεται μια ορμονική ανισορροπία, οι γυναίκες μπορεί να ανακαλύψουν ότι αναπτύσσουν επιπλέον λίπος γύρω από τη μέση.

Η άσκηση είναι ένα βασικό συστατικό για τον έλεγχο του βάρους, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και μπορεί να μειώσει ορισμένα από τα προβλήματα που σχετίζονται με τις ορμονικές ανισορροπίες. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την τοποθέτηση λίπους, αλλά μπορείτε να αυξήσετε τη δραστηριότητα για να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο εξάγετε θερμίδες από τα τρόφιμα και να μειώσετε την αποθήκευση λίπους.

Το λίπος, εκκρίνει έναν αριθμό πεπτιδικών ορμονών και παράγει επίσης στεροειδείς ορμόνες. Αυτή η εκκριτική λειτουργία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο λιπώδης ιστός. Δεν θεωρείται πλέον ως παθητικός ιστός αποθήκευσης ενέργειας, αλλά ως κύριο ενδοκρινικό όργανο που επηρεάζει το ενεργειακό ισοζύγιο, το μεταβολισμό, την ανοσολογική απόκριση και ακόμη και την αναπαραγωγή. Η έκκριση όλων των γνωστών πρωτεϊνών που εκκρίνονται από το λίπος αλλάζει όταν η μάζα του κοιλιακού λίπους αυξάνεται ή μειώνεται σημαντικά.

Οι ορμονικές επιδράσεις στην καύση θερμίδων είναι πολύπλοκες. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι η άσκηση επαρκούς έντασης αυξάνει τις ορμόνες του στρες. Καθώς τρέχουμε πιο γρήγορα και πιο δυνατά, η παροχή οξυγόνου του σώματος μειώνεται. Δεδομένου ότι η ζάχαρη είναι ένα καύσιμο που μπορεί να καεί όταν δεν υπάρχει οξυγόνο, η πολύ έντονη δραστηριότητα εξαντλεί τα αποθέματα ζάχαρης και αυξάνει το γαλακτικό οξύ. Η συσσώρευση γαλακτικού οξέος συσχετίζεται με την απελευθέρωση ισχυρών μεταβολικών διεγερτικών συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης και της αυξητικής ορμόνης.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα διαχείρισης βάρους ή άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να σχετίζονται με ορμονική ανισορροπία, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές εξέτασης ορμονών του σάλιου και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να σας βοηθήσουν.


© 2024 Revekka Gyftaki, All Rights ReservedPowered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, London© 2024 Revekka Gyftaki, All Rights Reserved


Powered By

Digital Agency, Web Design Studio, eSHOP B2B, Athens, LondonCopyright by BoldThemes 2018. All rights reserved.